CV ketel bespaartips

De CV-ketel prijzen van HanVos Warmtetechniek liggen onder het landelijk gemiddelde. Dit doordat wij grootschalig inkopen en efficiënt kunnen monteren zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. Maar er zijn nog meer manieren waarop u geld kunt besparen. Niet alleen op de aanschaf van een nieuwe CV-ketel, maar ook op het verbruik van energie en water.

Onze CV-ketel bespaartips

 

  • Koop een HR-ketel

Inmiddels verkopen wij allang geen VR-ketels meer, maar toch zult u ze her en der nog tegenkomen. Met een HR-ketel bespaart u ruim 20% ten opzichte van een VR-ketel.

  • Kies voor een optimaal rendement

Ondanks het feit dat de meeste CV-ketels van HR-technologie zijn voorzien, kan er veel verschil zitten in het rendement. Let hier goed op bij de aanschaf. Kijk bijvoorbeeld eens naar de nieuwste Nefit Trendline II; deze heeft een rendement van maar liefst 109,7%!

  • Bekijk de mogelijkheden van een burenkorting

Wanneer u samen met uw buren een nieuwe CV-ketel aanschaft, dan kunt u profiteren van een aantrekkelijke burenkorting.

  • Bekijk of u recht heeft op subsidie op uw CV-ketel

Enkele gemeenten in Nederland verstrekken nog een subsidie voor het vervangen van uw CV-ketel. Raadpleeg www.energiesubsidiewijzer.nl voor de voorwaarden. Wanneer u een CV-ketel aanschaft voor zakelijk gebruik, kunt u mogelijk ook van een aantrekkelijk fiscaal voordeel profiteren.

  • Schaf een waterbesparende douchekop aan

Vergeleken met een standaard douchekop verbruikt een waterbesparende douchekop ongeveer 20% minder water. En vergeleken met een regendouche wel 50% minder! Bovendien heeft u niet eens door dat u minder water verbruikt.

  • Kies voor een slimme thermostaat

Er zijn tegenwoordig slimme thermostaten verkrijgbaar die u de mogelijkheid bieden om uw verwarming op afstand te bedienen, via uw smartphone of tablet. Met dit soort thermostaten kunt een zeer veel besparen op uw maandelijkse energierekening!

  • Sluit een onderhoudsabonnement af

Door tijdig onderhoud te laten plegen zorgt u dat uw CV-ketel zo zuinig mogelijk blijft functioneren. Daardoor kunt u jaarlijks zo’n €70 aan energiekosten besparen.

  • Zorg voor een goed geïsoleerde woning

Door uw woning goed te isoleren, hoeft u minder hard te stoken en kunt u een besparing van 30% realiseren.

  • Laat de radiatoren vrij

Door uw radiatoren achter banken en gordijnen te verstoppen, wordt de warmtecirculatie in uw woning belemmert. Uw CV-ketel moet dan harder stoken om het huis op de gewenste temperatuur te krijgen. Door de radiatoren zoveel mogelijk vrij te laten kunt u jaarlijks tientallen euro’s aan energiekosten besparen.

Onze merken

Klik op 1 van de merken om de producten te bekijken.
Klik hier voor alle merken!