Kosten centrale verwarming

De totale kosten voor centrale verwarming kunnen we verdelen in eenmalige kosten (aanschaf en installatie) en doorlopende kosten (verbruik). Op deze pagina geven we een algemene indicatie van de kosten die u kunt verwachten.

Aanschaf en installatiekosten centrale verwarming

Een complete CV-installatie bestaat uit een CV-ketel, het leidingwerk, radiatoren of vloerverwarming, regeling, koudwaterleidingen, warmwaterleidingen en elektratechniek.

  • Bij een woning van 80 tot 100 m2 kost een complete CV-installatie ongeveer €3800.
  • Bij een woning van 101 tot 150 m2 kost een complete CV-installatie ongeveer €4800.
  • De prijzen van een losse HR-ketel liggen tussen de €1300 en de €3400.

Verbruikskosten centrale verwarming

De jaarlijkse eindafrekening van uw energieleverancier geeft u een goede indicatie van wat u jaarlijks kwijt bent aan kosten voor centrale verwarming. Als u een gasfornuis heeft, dan is deze verantwoordelijk voor ongeveer 5% van het gasverbruik. De overige 95% wordt verbruikt door uw CV-ketel. Ongeveer 1/3 van de hoeveelheid m3 aan gas wordt verbruikt om uw tapwater te verwarmen. De resterende 2/3 wordt verbruikt voor het verwarmen van uw woning. Het spreekt voor zich dat een groot gezin veel meer gas verbruikt dan iemand die alleen woont. Ook het rendement van de CV-ketel is van invloed op de totale verbruikskosten; hoe hoger het rendement, hoe minder gas u verbruikt. Natuurlijk is ook uw leefwijze van invloed; iemand die thuis werkt en ’s winters de hele dag de verwarming aan heeft staan verbruikt zal uiteindelijk meer kwijt zijn aan de gasrekening dan iemand die overdag niet thuis is.

Ja, ik wil meer weten over de kosten van centrale verwarming!

HanVos Warmtetechniek biedt u graag een vrijblijvende offerte voor een HR-ketel of een complete CV-installatie. Ook kunnen wij de investering, terugverdientijd en besparingsmogelijkheden voor u in kaart brengen. Vul het contactformulier op onze website in of bel naar 078 - 645 1351 voor een afspraak. We zijn u graag van dienst!

 

 

Onze merken

Klik op 1 van de merken om de producten te bekijken.
Klik hier voor alle merken!