HR ketel

Bent u nog in het bezit van een oude VR-ketel? Dan is het zeker het overwegen waard om over te stappen op een HR-ketel. Op deze pagina leggen we uit wat de voordelen hiervan zijn en wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen.

Verschil VR-ketels en HR-ketels

Vrijwel alle CV-ketels die tegenwoordig worden verkocht, zijn van HR-ketels, oftewel Hoog Rendement ketels. Het hoge rendement van een HR-ketel wordt gerealiseerd door het vocht uit de verbrandingsgassen te condenseren en de warmte die daarbij vrijkomt voor de verwarming te gebruiken. HR-ketels hebben daarom een afvoer nodig voor het condenswater. Dit type ketels is aanzienlijk zuiniger dan de inmiddels verouderde VR-ketels (Verbetert Rendement ketels). Een VR-ketel zet gemiddeld 89% van de energie om in bruikbare warmte. Bij een HR-ketel ligt dat percentage boven de 100%. Het aanschaffen van een HR-ketel is dan ook een uitstekende manier om te besparen op uw energiekosten. De aanschafprijs van een HR-ketel ligt wel hoger dan bij een VR-ketel, maar doordat u minder energie verbruikt bent u op de lange termijn altijd goedkoper uit met een HR-ketel.

Wat wij voor u kunnen betekenen

HanVos Warmtetechniek levert kwalitatief hoogwaardige HR-ketels van de merken Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant, Itho Daalderop, AWB, Ferroli en Atag. Uiteraard kunnen we bij elke HR-ketel ook een passende thermostaat leveren. Ook voor de installatie en het onderhoud van uw HR-ketel zijn wij u graag van dienst. Kunt u zich het momenteel niet veroorloven om in één keer een HR-ketel aan te schaffen, bekijk dan eens onze financieringsmogelijkheden.

Ja, ik heb interesse in een HR-ketel!

HanVos Warmtetechniek vertelt u graag meer over de voordelen van een HR-ketel. Ook kunnen wij de investering, terugverdientijd en besparingsmogelijkheden voor u inzichtelijk maken. Neemt u gerust contact met ons op; wij zijn zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar. Wilt u direct weten welke HR-ketel het beste bij u past? Maak dan gebruik van onze Ketelkiezer!

Hoog Rendement cv-ketel (afgekort HR-ketel)

Praktisch alle cv-ketels die tegenwoordig worden verkocht, zijn van het HR-type: Hoog Rendement. Dat hoge rendement wordt bereikt door het vocht uit de verbrandingsgassen te condenseren en de warmte die daarbij vrijkomt voor de verwarming te gebruiken.

HR-ketels hebben daarom een afvoer nodig voor het condenswater.

 

Onze merken

Klik op 1 van de merken om de producten te bekijken.
Klik hier voor alle merken!