Kosten CV ketel

Is het tijd om een nieuwe CV-ketel aan te schaffen? Hou er dan rekening mee dat u een besluit neemt voor de komende 12 tot 15 jaar. Dat is namelijk hoe lang een CV-ketel ongeveer meegaat. 

De voordelen van een nieuwe CV-ketel

Als u in het bezit bent van een wat oudere ketel en u vaak met storingen wordt geconfronteerd, dan ligt de aankoop van een nieuwe CV-ketel voor de hand. Maar ook als uw ketel in principe nog goed werkt kan het raadzaam zijn om een nieuwe ketel aan te schaffen. De stookkosten van een oudere ketel liggen namelijk veel hoger dan bij een nieuwe. De ontwikkelingen van de laatste jaren hebben moderne CV-ketels opgeleverd die vele malen zuiniger zijn dan de ketels van pakweg 10 jaar geleden. Met een nieuwe CV-ketel kunt u jaarlijks wel zo’n 15 tot 20% besparen op uw stookkosten. Dit kan, afhankelijk van uw huidige verbruik, al snel €300 per jaar schelen. Een nieuwe ketel kunt u binnen afzienbare tijd weer terugverdiend hebben doordat u gaat besparen op uw energiekosten.

Wat u moet weten over de kosten van een CV-ketel

De kosten om een nieuwe CV-ketel te laten plaatsen bestaan uit twee delen: de kosten voor de CV-ketel zelf en de kosten voor de installatie. Beide bedragen kunnen per woning sterk verschillen. De keuze voor een CV-ketel wordt namelijk beïnvloed door diverse factoren, waaronder de grootte van uw woning, hoe goed uw woning geïsoleerd is, en of u de behoefte heeft om op meerdere plekken tegelijk warm water te tappen. De prijzen van de CV-ketels die wij verkopen liggen tussen de €1300 en €3400 euro. Maar verkijk u vooral niet op de aankoopprijs van een CV-ketel; factoren zoals bijvoorbeeld garantie, capaciteit, milieuaspecten, prestaties, formaat en geluidsniveau zijn ook belangrijk om in uw overweging mee te nemen. Ook de kosten van de installatie kunnen per situatie verschillen; wanneer er bijvoorbeeld nog een rookgasafvoer moet worden aangelegd of aangepast, kunnen de kosten oplopen.

Financieringsmogelijkheden

De aanschaf van een nieuwe CV-ketel is een hele uitgave. Heeft uw oude CV-ketel het net op het verkeerde moment begeven en kunt u het zich niet veroorloven om het bedrag in één keer te voldoen? Dan bestaat er ook altijd nog de mogelijkheid om een CV-ketel te leasen, eventueel zelfs in combinatie met een service- en onderhoudscontract.

Ja, ik wil meer weten over de kosten van een CV-ketel!

Heeft u al een nieuwe CV-ketel op het oog? Neem dan vandaag nog contact op met HanVos Warmtetechniek voor een vrijblijvende CV-ketel offerte. Vul het contactformulier op onze website in of bel naar 078 - 645 1351. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Onze merken

Klik op 1 van de merken om de producten te bekijken.
Klik hier voor alle merken!