CV ketel thermostaten

Bij elke CV-ketel hoort natuurlijk een geschikte thermostaat! Ook daarvoor kunt u terecht bij HanVos Warmtetechniek.

 

Wat u moet weten over een CV-ketel thermostaten

Bij het aanschaffen van een nieuwe CV-ketel thermostaat is het belangrijk om niet alleen maar naar de prijs te kijken, maar ook daar de functies. Hoe meer mogelijkheden een thermostaat heeft, hoe beter u de verwarming in huis op uw leefgewoonten kunt aanpassen, en hoe minder energie u zult verbruiken. We maken onderscheid tussen drie soorten thermostaten: conventionele thermostaten, klokthermostaten en slimme thermostaten. Hieronder zullen we deze kort toelichten.

 

Conventionele thermostaten

De thermostaten met een zogeheten kwikschakelaar behoren tot de eerste generatie automatische warmteregelaars. U stelt de gewenste temperatuur in, en de thermostaat zal automatisch aangaan wanneer de temperatuur in de huiskamer lager is. Zodra de gewenste temperatuur wordt bereikt, gaat de thermostaat weer uit. Omdat deze thermostaten inmiddels verouderd zijn en het tegenwoordig niet meer is toegestaan om kwik te gebruiken, worden ze bij ons niet meer verkocht.

 

Digitale klokthermostaten

De klokthermostaat is al een stuk geavanceerder dan de conventionele thermostaat. De warmtetoevoer wordt geregeld met behulp van een tijdmechanisme. U kunt van tevoren instellen hoe laat u wilt dat de verwarming aan gaat, bijvoorbeeld een half uur voordat u thuiskomt van het werk. De nieuwere modellen zijn ook zelflerend en kunnen zelf berekenen hoe lang de CV-ketel nodig heeft om uw huis op de gewenste temperatuur te krijgen.

 

Slimme thermostaten

Slimme thermostaten kunnen ook op afstand worden bediend via uw smartphone of tablet. Komt u eens op een ander tijdstip thuis dan het tijdstip dat u heeft ingesteld? Dan kunt u de slimme thermostaat gewoon op afstand aansturen. Slimme thermostaten zijn voorzien van allerlei handige functies, zoals bijvoorbeeld aanwezigheidswaarneming. Een slimme thermostaat is vanzelfsprekend wat duurder dan een simpele klokthermostaat, maar u kunt er wel veel energie mee besparen. U kunt uw investering dus ook snel weer terugverdiend hebben!

 

Wat wij voor u kunnen betekenen

HanVos Warmtetechniek is officieel dealer van de merken Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant, Itho Daalderop, AWB, Ferroli en Atag. Wij kunnen voor elke woonsituatie en elke CV-ketel een passende thermostaat leveren. Ook voor de aanschaf van een slimme thermostaat zit u goed bij ons!

 

Ja, ik wil graag meer weten over CV-ketel thermostaten!

Voor een deskundig advies en een passende aanbieding die aansluit bij uw leefsituatie en wensen bent u bij HanVos Warmtechniek aan het juiste adres. Indien u nog vragen heeft met betrekking tot het kiezen van een CV-ketel thermostaat, neemt u dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn dagelijks bereikbaar op telefoonnummer 078 - 645 1351.

Onze merken

Klik op 1 van de merken om de producten te bekijken.
Klik hier voor alle merken!