CV ketel vergelijken

Een nieuwe CV-ketel kopen is iets dat u niet vaak zult doen. De aanschaf vergt doorgaans een aardige investering, dus het spreekt voor zich dat u een weloverwogen beslissing wilt maken.

Ketelkiezer

Voor u zich gaat oriënteren op een nieuwe CV-ketel is het aan te raden om te inventariseren wat uw wensen en behoeften zijn. U kunt hiervoor onze Ketelkiezer raadplegen. U beantwoordt een aantal vragen die betrekking hebben op uw woonsituatie, en krijgt vervolgens direct een overzicht te zien van de CV-ketels die voor u geschikt zijn.

Wat u moet weten over CV-ketels vergelijken

Na het raadplegen van de Ketelkiezer heeft u als het goed is een aantal CV-ketels gezien die geschikt zijn voor uw specifieke situatie. Nu kunt u deze CV-ketels met elkaar gaan vergelijken. De verschillen zitten met name op het gebied van warmwater comfort. Om dit voor de consument te verhelderen, hebben alle fabrikanten gezamenlijk CW-klasses opgesteld. Het CW-label kan uw keuze voor een nieuwe CV-ketel vereenvoudigen. Hieronder geven we hier wat uitleg over.

CW-klasse

De CW-klasse van een CV-ketel geeft aan hoeveel warm water het apparaat per minuut kan leveren. CW staat voor ‘Comfort Warm Water.’ Het getal dat daarachter staat, geeft de klasse aan. Hoe hoger de waarde, hoe meer warm water de ketel per minuut kan leveren.

Er zijn zes comfortklassen:  

 

Toepassingsklasse

Keuken (60° C)

[liter/minuut]

Douche (40° C)

[liter/minuut]

CW1

Keuken

≥ 2.5

-

CW2

Keuken of douche

≥ 3.6

≥ 6

CW3

Keuken of douche of bad (100 liter)

≥ 6

≥ 10

CW4

Keuken of douche of bad (120 liter)

≥ 7.5

≥ 12.5

CW5

Keuken of douche of bad (150 liter)

≥ 7.5

≥ 12.5

CW6

Keuken en douche,

keuken en bad (150 liter)

of bad (200 liter)

≥ 7.5

≥ 7.5

-

≥ 12,5

-

-

Ja, ik wil meer weten over CV-ketels vergelijken!

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het vergelijken van CV-ketels? Bij HanVos Warmtechniek bent u aan het juiste adres! Neemt u voor vragen gerust contact met ons op. Dit kan per mail via het contactformulier, of telefonisch door te bellen naar 078 - 645 1351. Wij helpen u graag bij het vinden van de meest ideale CV-ketel voor uw situatie!

Onze merken

Klik op 1 van de merken om de producten te bekijken.
Klik hier voor alle merken!