CV-ketel beste koop

De Beste Koop CV-ketel is een predicaat dat elk jaar wordt verstrekt door de Consumentenbond. Er wordt uiteraard niet zomaar een willekeurige CV-ketel gekozen. De ketels worden beoordeeld op een breed scala aan factoren, welke we hieronder kort zullen toelichten.

 

  • De energiezuinigheid van de verwarming

De energiezuinigheid van de verwarming van een CV-ketel, ook wel het rendement genoemd, wordt getest bij zowel laag vermogen als bij maximaal vermogen.

 

  • Comfort van de verwarming

Er wordt getest in hoeverre een CV-ketel in staat is om een onverwarmde woning op de gewenste temperatuur te brengen en de woning op gelijkmatige manier warm te houden. Ook wordt er gekeken naar hoeveel geluid de CV-ketel daarbij produceert.

 

  • Energiezuinigheid van de warmwater voorziening

Het warmwater rendement van een CV-ketel wordt getest door de gebruikscyclus van een gezin gedurende één etmaal te simuleren. Daarbij wordt gelet op het rendement van het opwarmen van het water, hoeveel de ketel afkoelt wanneer deze niet wordt gebruikt, en wat het verbruik is als de ketel in stand-by staat.

 

  • Comfort van de warmwater voorziening

Het comfort van de warmwater voorziening wordt beoordeeld op basis van de stabiliteit van de temperatuur van het kraanwater. Ook wordt er gekeken naar de minimale hoeveelheid warm water die een ketel nodig heeft om aan te blijven (de zogeheten ‘tapdrempel’), en hoelang het duurt om een bad met warm water te vullen.

 

  • Gebruiksgemak van de CV-ketel

Het gebruiksgemak van een CV-ketel wordt beoordeeld door een panel. Zij kijken naar verschillende aspecten, waaronder de gebruiksvriendelijkheid van de bediening, de knoppen en de programma’s, alsmede de volledigheid van de handleiding.

 

De CV-ketels van HanVos Warmtetechniek

HanVos Warmtetechniek is dealer van de merken Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant, Itho Daalderop, AWB, Ferroli en Atag. Wilt u weten welke CV-ketels door de Consumentenbond beoordeeld zijn als Beste Koop? Neem dan een kijkje in ons aanbod CV-ketels!

Onze merken

Klik op 1 van de merken om de producten te bekijken.
Klik hier voor alle merken!