Ventilatie onderhoud & kanalen reinigen

Een goede ventilatie is van essentieel belang om een goede luchtkwaliteit te waarborgen. Maar veel mensen vergeten dat een ventilatie systeem regelmatig onderhoud nodig heeft om goed te blijven functioneren.

 

Wat u moet weten over mechanische ventilatie

Een goede ventilatie is van essentieel belang. Ventileren is in feite niets anders dan het verversen van de lucht die in een ruimte aanwezig is. Zonder ventilatie is de lucht in een ruimte altijd in meer of mindere mate verontreinigd. Af en toe even een raampje openzetten is eigenlijk niet voldoende. Daarom raden we vaak aan om de installatie van een mechanisch ventilatie systeem te overwegen. Dit zorgt voor een constante toevoer van frisse lucht, waardoor uw comfort en gezondheid gewaarborgd blijven.

 

Het belang van ventilatie onderhoud en kanalen reiniging

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de mechanische ventilatie in een woning na twee jaar nog maar een rendement van 50 procent oplevert. Hierdoor kunnen in de badkamer, de keuken en het toilet verschillende problemen ontstaan, zoals schimmel en het langdurig vochtig blijven van de ruimtes. Ook zal uw verwarmingsinstallatie meer energie gaan verbruiken; oude lucht warmt nu eenmaal minder makkelijk op dan verse lucht. Door het stof dat zich in de afzuigunit en de kanalen ophoopt, zal het rendement steeds verder achteruitgaan. Er zal ook steeds meer verontreinigde lucht gaan circuleren. Dit kan op den duur leiden tot allergische reacties en luchtwegproblemen. Door regelmatig uw ventilatie systeem te laten onderhouden en de kanalen te laten reinigen, kunt u deze problemen voorkomen.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Bij HanVos Warmtetechniek werken we uitsluitend samen met gecertificeerde monteurs, die allemaal werken volgens de meest recente richtlijnen. Daarbij zijn we aangesloten bij Uneto-VNI. Zij verzorgen de reiniging en het onderhoud van ventilatie systemen voor zowel particulieren als kleine bedrijven. Neemt u gerust contact met ons op voor een indicatie van de kosten.  

 

Ja, ik wil graag mijn ventilatie systeem laten reinigen!

Voor het ouderhouden van uw ventilatie systeem en het reinigen van de kanalen bent u bij HanVos Warmtetechniek aan het goede adres. Heeft u nog vragen, dan kunt u het contactformulier invullen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Wilt u direct een afspraak inplannen met één van onze monteurs, dan kunt u ons ook even bellen op telefoonnummer 078 - 645 1351.

Direct een offerte aanvragen? Ga hieronder naar het offerte formulier en laat u informeren!

Ventilatie offerte aanvragen

Onderhoud voor ventilatie en reinigen van kanalen

Onze merken

Klik op 1 van de merken om de producten te bekijken.
Klik hier voor alle merken!