CV ketel energielabel

De CV-ketel die u bij ons aanschaft is voorzien van een energielabel. Op deze pagina vertellen we waarom dit energielabel erop zit, en wat het precies inhoudt.

Wat u moet weten over CV-ketel energielabels

Om ons klimaat te beschermen heeft de Europese Unie ambitieuze doelen geformuleerd. In 2020 moeten alle lidstaten ten opzichte van dertig jaar terug 20% meer duurzame energie gebruiken en 20% minder traditionele energie. Ook moet de CO2-uitstoot met 20% gereduceerd zijn. Er zijn een flink aantal maatregelen genomen om deze zogeheten 20/20/20 doelstelling te realiseren. Een aantal van die maatregelen zijn ook van toepassing op uw energieverbruik thuis. Alle CV-ketels en warmwaterproducten met een vermogen minder dan 400 kW, evenals boilers en warmwateropslagtanks met een inhoud minder dan 2.000 liter, moeten sinds het najaar van 2015 voorzien zijn van een verplicht energielabel. Dit verplichte energielabel is ingevoerd zodat men kan controleren of de bovengenoemde apparaten voldoen aan de Energy related Products richtlijnen (ErP richtlijnen), waarin de Europese minimumeisen voor energieprestaties zijn opgenomen.

Voorbeeld van een energielabel

Hieronder ziet u een voorbeeld van een energielabel dat door één van onze leveranciers bij een CV-ketel wordt verstrekt. Zoals u ziet kunt u verschillende zaken aan dit energielabel aflezen: het geluidsniveau, de energieklasse op verwarming en warm water, het vermogen van de CV-ketel en de tapwaterklasse.

energielabel cvketel alblasserdam, dordrecht papendrecht breda

Ja, ik wil graag meer weten over CV-ketel energielabels!

Bent u benieuwd naar hoe energiezuinig de CV-ketels zijn die wij leveren? Bij alle CV-ketels op onze website staat het bijbehorende energielabel vermeldt! Indien u nog vragen heeft met betrekking tot het CV-ketels en energieverbruik, neemt u dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Onze merken

Klik op 1 van de merken om de producten te bekijken.
Klik hier voor alle merken!