Isoleren

Waarom isoleren?

Isoleren heeft direct veel voordelen: besparen op je energiekosten, een hoger wooncomfort en je verlaagt de CO2-uitstoot en dat is weer goed voor het milieu. De meeste woningen die gebouwd zijn tussen 1920 -1980 zijn niet of slecht geïsoleerd. Bij woningen die gebouwd zijn in deze periode is isoleren een goede maatregel om de energielasten direct te verlagen. Isoleren vergt een relatief kleine investering vergeleken met andere verduurzamingsmaatregelen. Daarom is dit een logische eerste stap om te zetten als je wilt beginnen met energie besparen en verduurzamen.

 

 

Spouw muur isolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de meest voorkomende manier van isoleren en is een simpele maatregel om toe te passen. Een spouwmuur bestaat uit een binnenmuur en een buitenmuur. Daartussen zit een loze ruimte:
dit is de spouw. De spouwmuur is perfect om te vullen met isolatiemateriaal.
Spouwmuurisolatie kan binnen een dag bij een woning worden aangebracht en is een slimme investering. Bij een gemiddelde woning is de investering nog geen € 2.000,- maar bespaart u jaarlijks meer dan € 500,- . Dit betekent een terugverdientijd van minder dan 4 jaar.

 

Voordelen spouwmuurisolatie

  •   (hele) snelle terugverdientijd
  •   Hoge besparing op terugverdientijd
  •   In een dag geregeld
  • ✔  Hogere woningwaarde

 

Indicatieve besparingen

Spouwmuurisolatie

Investering € 1500,- – 2200,-
Besparing € 450,- - € 690,- per jaar
Terugverdientijd 3 – 5 jaar
Rendement 9 – 11%

Vloer en bodem isolatie

Vloeren bodem isolatie geven extra comfort, doordat er weinig tot geen kou meer optrekt vanaf de vloer. Als je in de wintermaanden last heeft van koude voeten, dan zul je na de isolatie merken dat dit (grotendeels) verleden tijd is. Door de vloer of de bodem te isoleren, bespaar je daarnaast ook direct op je energiekosten. De gemiddelde eenmalige investering voor vloerisolatie is € 1500,- en kan een besparing opleveren van € 210,- per jaar. De terugverdientijd is gemiddeld 9 jaar. Bij bodemisolatie wordt de bodem bedekt met isolatiemateriaal. Voor vloerisolatie geldt dat het isolatiemateriaal aan de onderzijde van de vloer wordt aangebracht. Beide klussen zijn binnen een dag klaar.

 

Voordelen vloer en bodemisolatie

  • ✔  Goede investering
  •   Warmere vloer
  •   Meer comfort in de woning
  •   Lager btw tarief op arbeid

 

 

Vloer en bodemisolatie

Investering € 1200,- - € 2800,-
Besparing € 125,- - € 300,- per jaar
Terugverdientijd 6 - 11 jaar
Rendement 5,3% - 8%

Gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen:Vul het formulier hiernaast in om uw gratis offerte aan te vragen. Zodra wij uw aanvraag hebben wij ontvangen zullen wij deze zo snel mogelijk behandelen.

Heeft u intussen nog vragen over isolatie? Dan verwijzen we u graag door naar onze contactpagina.

Klant gegevens

Isolatie aanvraag

Onze merken

Klik op 1 van de merken om de producten te bekijken.
Klik hier voor alle merken!