Tikkende (water)leiding

Tikkende (water)leidingen kunnen erg vervelend zijn, zowel voor u als voor uw buren. Op deze pagina leggen we uit waar tikkende leidingen door veroorzaakt kunnen worden, en wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen.

 

Tikkende leidingen, hoe komt dat?

Dat tikkende geluid dat u hoort wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door het uitzetten en/of krimpen van de metalen leidingen in uw woning. Zet u de verwarming aan of hoger? Dan zetten de leidingen uit. Koelen ze af, dan zullen de leidingen krimpen. Dat uitzetten en krimpen is met het blote oog niet zichtbaar, maar het is wel te horen. Goed om te weten: tikkende leidingen zijn niet schadelijk voor uw verwarmingssysteem. Mocht u er wel last van hebben, dan kunt u overwegen om kunststof leidingen te laten aanleggen.

Er kunnen ook andere oorzaken zijn voor het tikkende geluid:

  • Er zit te veel lucht in de leidingen.

  • Eén van de ophangbeugels zit te strak om een leiding heen.

  • Er zit te veel ruimte tussen de ophangbeugels.

  • Er staat te veel spanning op de ophangbeugels.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Schakel HanVos Warmtetechniek in om te kijken naar de mogelijke oorzaak van uw tikkende leidingen. Wanneer de oorzaak is vastgesteld, kunnen we namelijk ook een passende oplossing bieden voor het probleem. Ons bedrijf heeft al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van centrale verwarming, en het verhelpen van tikkende leidingen is routinewerk voor onze vakmensen.

Ja, ik wil graag een oplossing voor mijn tikkende leidingen!

HanVos Warmtetechniek komt graag bij u langs om de oorzaak van uw tikkende leidingen te verhelpen. Indien u nog vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord! Wilt u direct een afspraak maken met één van onze monteurs, dan kunt u ons het beste even bellen. Wij zijn dagelijks bereikbaar op telefoonnummer 078 - 645 1351.

Onze merken

Klik op 1 van de merken om de producten te bekijken.
Klik hier voor alle merken!